חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ת"א 3034-07

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום פתח תקווה
3034-07
2.1.2012
בפני :
נחום שטרנליכט

- נגד -
:
1. ד.ג'
2. נ.ג'

:
1. עיריית הוד השרון
2. אריה חברה לביטוח בע"מ
3. אלו את ניצן בע"מ

פסק-דין

פתח דבר

התביעה המונחת בפני, הינה תביעה לתשלום פיצויים בגין נזק גוף, שנגרם לתובע, בעת ששיחק במתקן משחקים (להלן - המתקן) בפארק שעשועים, הנמצא בתחום שיפוטה של הנתבעת 1 (להלן - הפארק). התביעה הוגשה גם נגד הנתבעת 2, חברת הביטוח, אשר ביטחה את הנתבעת 1 בפוליסת ביטוח צד ג', וגם נגד הנתבעת 3, יצרנית המתקן.

רקע עובדתי

 התובע הינו קטין יליד אוקטובר 1994, בן 17 כיום.

ביום 4.3.06, בעת שהתובע היה כבן 11 וחצי, ביקר התובע בפארק, הידוע בשם פארק "עתידים". במהלך משחק "תופסת" בבמתקן, בעת שהתובע החל לרדת בסולם, שהינו חלק מהמתקן, הסתבכה ידו הימנית של התובע בין סורגיו של המתקן ונתקעה שם, כך שנבצר מהתובע להוציאה משם (להלן- הארוע). תמונת המתקן צורפה כנספח א לתצהיר עדותו של התובע, הוגשה וסומנה כמוצג ת/1. תמונת הסורגים בהם נתפסה ידו של התובע הוגשה וסומנה כמוצג ת/2.  

כעבור זמן מה הגיעה למקום אמו של התובע, גב' נ.ג' (להלן - האם) ויחד עם אנשים נוספים, שהיו במקום, הצליחה לשחרר את ידו של התובע מבין סורגי המתקן, שם נתפסה, כאמור לעיל.

עוד באותו יום נלקח התובע על ידי האם לבדיקה במוקד חירום רפואי. התובע נבדק על ידי רופא טראומטולוג. בבדיקתו של התובע נמצאה רגישות בזרוע ימין, ובצילום אובחן  שבר בשליש המרוחק של הזרוע. עקב השבר, קובעה ידו של התובע בגבס. העתק מכתב השחרור מהמוקד, צורף כנספח ב לתצהירו של התובע. התובע הופנה להמשך טיפול במרפאת אורטופדית לילדים בבית החולים תל השומר.

התובע לא צירף לתביעתו חוות דעת רפואית. לפיכך לא הוכח קיומה של נכות רפואית, שנותרה לתובע. ב"כ התובע אישר בפני, כי אכן לא נטען על ידי התובע טענה בדבר נכות כלשהי, שהתובע סובל ממנה (ראה דברי ב"כ התובע בפרוטוקול דיון מיום 21.1.08,
עמ' 2, שורה 13). התביעה מתמצה, איפוא, בתביעה לפיצויים בגין כאב וסבל, עזרת הזולת, הפסדי שכר לאם, התובעת, והוצאות עבור נסיעות לטיפולים בלבד.   


טענות התובע  

התובע טוען, כי הנתבעת 1 אחראית לארוע ולתוצאותיו. זאת הואיל והתרשלה בשמירה ודאגה לבטיחות המתקן ותקינותו, כמתחייב ממנה כבעלת המתקן. בהקשר זה התובע טוען, כי הנתבעת 1 לא דאגה לקיומו של מרווח מספיק גדול בין סורגי המתקן, אשר היה מונע את כניסתה של יד בין הסורגים.

עוד טוען התובע, כי הנתבעת איפשרה משחק במתקן, חרף ידיעתה כי אינו בטיחותי, ולמעשה לא דאגה לספק מקום משחקים מוגן. 

עוד מייחס התובע לנתבעת העדר הדרכה נאותה, לילדים המשחקים על המתקן. 

ביחס לנתבעת 3, יצרנית המתקן, התובע טוען, כי לא דאגה לתכנן ו/או להרכיב מתקן בטיחותי ולפיכך גם היא התרשלה.

התובע מוסיף וטוען, כי על הנתבעות הראיה שלא התרשלו, הואיל והתקיימו בנסיבות הארוע יסודותיו של סעיף 41 לפקודת הנזיקין (נוסח חדש) (להלן- פקודת הנזיקין),  הקובע את הכלל בדבר "הדבר מדבר בעד עצמו".   

טענות הנתבעות 1-2

הנתבעות 1-2 טוענות, כי אין לייחס להן כל רשלנות, הואיל ופעלו ללא דופי. לטענת הנתבעת, המתקן היה תקין ובטיחותי, אושר על ידי מכון התקנים, והיא נהגה מדי תקופה, לבדוק את תקינותו ובטיחותו. עוד מציינות הנתבעות 1-2, כי המתקן נבדק לאחר הארוע ולא אותר בו שום מפגע. הנתבעות 1-2 מוסיפות וטוענות, כי המדובר בארוע בלתי צפוי ובלתי נמנע. בנסיבות אלה, הנתבעות 1-2 טוענות, כי אינן אחראיות להתרחשות הארוע. 

טענות הנתבעת 3

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>